logoTest hier uw netwerk snelheid

Edward de Wit
Watersnip 69
1628 EC Hoorn NH
06-55801688
(14:00 - 22:00)

Computer Hulp

PC ondersteuning nodig of een netwerk vraag, klacht of probleem?
U kunt bellen 14:00 tot 22:00

WiFi probleem ?

Heeft u een PC die een slechte ( wifi ) verbinding met internet of LAN netwerk heeft dan hebben wij verschillende manieren om dit op te lossen.


WIFI


Bijna iedereen heeft tegenwoordig een draadloos netwerk in huis of bedrijf. Maar hoe vaak komt het niet voor dat u een te zwak of geen signaal ontvangt van uw router. Veel internetgebruikers hebben last van een 'vervuild' WiFi signaal. Dat wil zeggen dat er ruis is op het WiFi signaal van de router. Deze ruis kan veroorzaakt worden door verschillende oorzaken.

Lokatie

Meestal staat de router op de plek waar de internetaansluiting binnenkomt die echter maar al te vaak zeer ongunstig is voor een goede signaaloverdracht. Hij staat daar aan alle kanten ingebouwd en verliest dus meteen al een deel van zijn bereik. Het eerste waar u naar zou kunnen kijken, is het verplaatsen van de router naar een gunstigere positie. Als u de mogelijkheid heeft om uw router centraal te plaatsen, dan heeft dat uiteraard de voorkeur.

Kanalen

Uw router zendt zijn WiFi signaal uit op een bepaald kanaal. Het kan zijn dat dit kanaal niet de beste prestaties oplevert. U kunt zelf aanpassen welk kanaal de router gebruikt, maar daarvoor moet u in de gebruikersinterface zijn.

Repeater en Extender

Naast het optimaliseren van uw WiFi signaal is het ook mogelijk om het signaal uit te breiden. Dit kan met behulp van een range extender of homeplug repeater. Een range extender vergroot het draadloze signaal (WiFi) tot de benodigde reikwijdte. Een homeplug of repeater verplaatst het signaal en kan het vervolgens ook vergroten. Optimaal profiteren van draadloos internet, zelfs op voorheen onbereikbare plekken.

Beveiliging

Al uw informatie gaat over het netwerk en een onbeveiligde WiFi is een groot risico. Zorg altijd voor een beveiligd (draadloos) netwerk !

In bovenstaande gevallen kan ik u adviseren en het bestaande netwerk aanpassen of uitbreiden. Wij optimaliseren, installeren en configureren alle gewenste WiFi configuraties.