logo
NOD32 anti-virus leverancier

Edward de Wit
Watersnip 69
1628 EC Hoorn NH
06-55801688
(14:00 - 22:00)

Computer reparatie

Wij kunnen uw computer of laptop repareren, sneller maken, fouten oplossen, register opschonen, alle ongewenste zaken als spam, virus, ransom- & spyware verwijderen en bestanden terughalen.

Hulp op afstand

Instructies en probleem oplossing kan eenvoudig en snel op afstand geregeld worden.

PC Hulp

Computer ondersteuning nodig of een netwerk vraag, klacht of probleem?
U kunt bellen 14:00 tot 22:00

Laptop Reparatie

Een laptop is complex en lastig te repareren !
Wij beschikken over de tools en gereedschap om uw laptop, voordelig, te herstellen.

Internet probleem ?

Heeft u een PC die geen ( wifi ) verbinding met internet of LAN netwerk krijgt dan hebben wij verschillende manieren om dit op te lossen.

Malware en Virus verwijderen


Virussen, spyware, ransomware, hoaxes en redirectors zijn allemaal termen die gebruikt worden voor programma's die, al dan niet zichtbaar, op uw PC terecht kan zijn gekomen en zorgen voor ongewenste (malafide) effecten.

Besmetting

Malware wordt veelal via email verspreid. Het doet zich voor als informatie waar u interesse in zou hebben getoond, een faktuur die u nog zou moeten betalen of een aanstaande blokkering van bv uw social media account. Men tracht zo veel mogelijk over te komen alsof het volkomen onschuldig is en de berichten zien er vaak bedriegend 'echt' uit.
U wordt verwezen naar een bijgesloten document of een link naar meer informatie. Vaak lijkt het tevens van een bekende (organisatie) te komen.
Als u vervolgens op de meegestuurde link klikt, hoeft u nog niks te merken. Het lijkt een normaal bestand, echter op de achtergrond gaat het malafide programma zijn uiterst schadelijke werk doen.
Ook websites waarop een zgn. pop-up verschijnt die U aan zou moeten klikken om verder te kunnen gaan en/of het geselecteerde (bv film- of geluidsfragment) te kunnen tonen, zijn manieren om U te verleiden tot de (onbewuste) installatie van malafide software.

Virus

Een virus is een malware programma dat zichzelf, bv via het (lokale) netwerk of e-mail, verpreid zonder interactie van de gebruiker.

Spyware & Redirectors

Zijn programma's die uw gegevens of activiteiten, zoals website bezoek, op uw PC doorsluizen voor financieel gewin. E-mail adressen worden verkocht voor bv verpreiding van reklame (spam), omleiding van website bezoeken voor het (gedwongen) tonen van (ongewenste) reklame sites.

Ransomeware

Is software die uw gegevens 'gijzelt' danwel ontoegankelijk maakt door versleuteling en losgeld eist om dit weer vrij te geven, zoals de recente WannaCry cyberaanval. Alleen door geld te betalen zou u het weer terug krijgen. Echter dat vrijgeven gebeurd vrijwel nooit en als het al voorkomt, herhaald het virus binnen de kortste keren hetzelfde ritueel.

Hoax

Berichten (e-mails en/of pop-ups) waarin wordt rampspoed of ernstige problemen met uw computer worden gesuggereerd. Vaak gecombineerd met het verzoek om een bepaald programma te downloaden / uit te voeren en vaak tevens het bericht vooral aan zoveel mogelijk mensen door te sturen.
Intentie van dergelijke berichten is het oogsten van e-mail adressen voor verpreiding van spam en/of een poging om U te verleiden tot betaling van opschoon aktie(s) of optimalisering van uw computer. Uiteraard wordt er NIETS uitgevoerd, enkel, op regelmatige basis, herhaling(en) van dergelijke berichten met dezelfde intentie.

Beveiliging

Spyware en andere Malware hoeven geen virus te zijn. U heeft immers op OK geklikt en daarmee de voorwaardes geaccepteerd. Derhalve worden dergelijke schadelijke programma's niet gekwalificeerd als viraal en dus ook niet door anti-virus software herkend danwel verwijderd.
Maar, afgezien van de ongewenste intenties van degelijke programmatuur, het heeft uiteraard wel invloed op de performance en integriteit van uw systeem en data.

Wij schonen uw PC, optimaliseren, installeren en configureren alle gewenste software en preventie beveiligingen.
De 'gratis' anti-malware / optimalisatie programmatuur die U van het internet plukt betekenen oha dat U alleen maar nog meer malafide software in huis haalt !